BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 27, 2011

Makan2 potluck lagi....


As usual, majlis makan2 potluck datang lagi..kali ni lak sempena menyambut kedatangan Ramadhan + besday si cilik faliha kat ofis..actually bday die next month tapi disebabkan bulan depan bulan posa kitorang celebrate one month in advance..atas request dari yg empunya badan sendiri..lagipun macam dah lama tak buat makan2 kat ofis..rindu  time2 berebut makanan sesama sendiri...

Tema makan2 kali ni ialah malaysian food..semuanya perut ala2 melayu gitu..so kitorang decide nak masak2 lauk kampung dan makan dgn nasik putih jer..kali ni ade 2 geng baru yg akan join sama dari HR..tak kisah lah sebab kata org “the more the merrier” gitu…

So siap plan masing2 dgn tugas masing2..ada yg ditugaskan masak ayam ngan daging, masak nasi putih, caramel, buat kek, nuggets dan snacks beserta minuman..agak ralat  bos tak dpt nak join sekaki sebab training..nk decide hari lain ada yg balik kampung pulak..so, proceed yg mana ada lah dulu..

Menu : nasi putih,+ayam masak sambal,+blackpepper beef,+udg salai pucuk paku masak lemak cili api+ikan cencaru sumbat+sambal kicap+nuggets+kek tiramisu+caramel+minuman+snacks..

Just enjoy the picas yg sempat aku snap tadi..

udg salai pucuk paku masak lemak cili api...1st time try nasib baik mnjadi..

blackpepper beef ..pedas n menyegat but really nice..
cencaru goreng sumbat..resipi mak aku..
karamel + kek tiramisu
meriah gila..
bday girl still sporting even cake xde candle..
us!
kak mah pun sebok nak enterframe..

The result : aku kekenyangan smp x boleh nak buat kerja..sleepy giler like devil hanging on my eyelid..diet pun hancus lah hari ni….huhuhu…

sampai jumpa lagi untuk potluck akan dtg..
thanked to all the participants..

Adios..



0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails