BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, July 31, 2011


Happening!!..

itulah perkataan yg dapat aku describe utk Malaysia vs Singapura  pada 28 July 2011 baru2 ini...untuk nota game ini adalah 2nd round kelayakkan untuk piala dunia 2014..sebelum ni kat Singapore kita dah tewas 5-3 dan kita perlu menang 2-0 untuk melayakkan diri ke pusingan seterusnya..

even kita seri 1-1 kpd singapura dalam perlawanan tu, singapura menang agregat 6-4 sebab dah menang di tempat sendiri..walaupun kalah, I would like to give compliment to the tigers team kerana berjuang berhabis-habisan dlm game tu..salute to the skuad under bimbingan K.Rojagopal ni..

stadium mmg penuh sesak dan happening habis..even the game on weekdays, 90 000 org tetap hadir mmberikan sokongan yg tak berbelah bagi sepanjang game tu..mcm2 laungan kata2 semangat dari penyokong Malaysia..time mcm ni mmg semua pun sepakat tanpa mengira kaum, bangsa, agama, dan perbezaan pandangan politik..the real Malaysian..aku sgt happy dan impress melihat semangat yg meluap2 dlm diri masing2…cayalah!!..

satu dunia dah tengok drama king player2 dari Singapore yg cuba melengah2kan masa..mmg singa kau pura-pura habis!!...so unprofessional!!..nampak gaya lepas ni sinetron Singapore dah banyak pelakon2 pelapis..tercuit sikit dia punya berguling2 tak hengat..nak bangun pun kena ambik masa 3 ke 4 minit..geram gila sampai rasa nak turun padang sepak muka diorg bagi betul2 sakit..nampak gaya lepas ni semua  player malaysia kena ambik kelas lakonan dengan Fauziah Nawi...baru bertemu buku dengan ruas..

kredit tu man of the match malam tu..bagi aku apek paling layak..banyak percubaan bahaya yang apek boleh save..semua berpendapat kalau apek diturunkan di Singapore tempoh hari, mungkin Malaysia ada peluang untuk mara..semoga Malaysia ada pelapis seperti apek dan safee Sali yg sangat berbakat..good job guys!!...

aku ceritakan sedikit corat coret experience aku sepanjang game tempoh hari..
  1. Semangat punye pasal sempat aku beli baju rimau kat giant kj tengahari tu dgn harga cuma RM15..very cheap2..
  2. Untuk elakkan jem yg dijangka teruk, aku rempit je ngan en hubby ..lps balik rumah tukar baju, smp sana dalam kul 6.30pm, actually my house nearby je ngan bukit jalil dlm 15 min dah sampai..
  3. Actually dah sepakat untuk jmp geng2 lain kat yellow gate tp bila smp sana mana nak jumpa dalam lautan manusia..tak guna ada hp canggih2 time ni sebab mmg line sume congested..nasib baik dpt call sorang geng badminton yg bg hint tunggu kat replica keris..so mmg aku & en hubby menuju ke sana je..
  4. Kesian kat kawan aku ecah yg dtg sorang2 naik tren..mmg nasib baik sgt2 je terserampak dgn aku & en hubby..apa lagi dari jauh dia berlari peluk aku mcm bertahun tak jumpa..punya dia happy dpt jumpa kitorang smp menangis...nak call tak dpt sbb line congested so mmg miracle sgt dpt jmp dlm lautan manusia ni..tak dpt imagine kalau tak jmp dia mlm tu..kesian ko ecah..hehehe…
  5. Jenuh gak cari replica keris at last jumpa gak geng2 badminton yg lain..so altogether ada 8 org..aku,en hubby, ecah, apek, jalal, zamin, didik ngan daus..sorry kat ayien, fathil n the geng sebab x jmp korang mlm tu..kami berlapan masuk blue gate sbb tak dapat contact korang…
  6. Walaupun stadium penuh dgn ribuan penyokong suasana tetap terkawal dan aman..suka tgk semangat tolong menolong antara satu sama lain..kan bagus kalau semangat macam ni sentiasa ada dalam diri masing2…peace yawww..
  7. Saat paling touching time lagu negaraku dinyanyikan..dah lama tak nyanyi dgn penuh semangat camtu since habis zaman sekolah..dikatakan lagu negaraku time tu yg paling kuat dinyanyikan dalam sejarah..
  8. Fun and sporting!..itu words paling tepat untuk describe pelancong mat salleh yg dtg bagi sokongan Malaysia..siap ada orang yg bagi bendera dan jaket Malaysia untuk mereka pakai..nampak sgt comel!..
  9. Time paling best time Malaysia score gol yg pertama…mcm nk runtuh stadium dengan sorakan peminat..feel tu korang bleh dpt bila ada kat sana je..havoc!!..
  10. Lawak bila penonton lelaki depan aku pandang2 belakang nak tahu siapa yg maki hamun paling kuat kat row kitorang..tak lain tak bukan si ecah yang emo terlebih time drama king player singapore..aku lak yg tersipu2 malu..ecah..ecah…
  11. The best part, even Malaysia kalah..penyokong Malaysia still sporting habis bagi sokongan sehingga wisel penamat...pemandangan yang jarang2 dapat dilihat..
  12. Player2 singapore dibaling botol selepas game tamat gara2 drama yg mereka cipta..lawak gila bila tengok masing2 betempiaran lari untuk mengelak..padan muka…hahaha..
  13. Time balik terpaksa berpecah sebab crowd sangat penuh hingga bertolak2 nak keluar dari stadium..kesian tgk mana2 yg bawak anak kecik..kalau terjatuh time tu confirm boleh mati kena  pijak…haishh..
Piccas







Note: kredit pic to en apek..

Overall, aku sangat puas hati malam tu..even Malaysia lose, I still support Malaysian tigers..keep the spirit…perjuangan masih belum selesai…Malaysian tigers will still roaRRrrrrr!!!..

Adios..






Thursday, July 28, 2011

Teruja



At last berpeluang gak aku nak tgk 2nd game Malaysia vs Singapore kat stadium bukit jalil..thanks to fatil a.k.a abg ngah sebab book tiket untuk kami..jasamu dikenang yer…



Teruja sebab second time aku tgk bola kat stadium selama aku duk kat KL ni..first time aku pegi untuk sokong Malaysia..tambah best sebab pegi ngan geng2..mesti havoc habis!!..

Dengar2 tiket game ni terjual ngalahkan goreng pisang panas..khabarnya sume sold out!!..lagi susah nak dptkan tiket game ni dari tiket2 Malaysia lawan kelab Arsenal, Liverpool ngan Chelsea..satu petanda baik yg bolasepak Malaysia sudah kembali menambat hati rakyat Malaysia untuk memberi sokongan padu..cayalah!!..

Excited and can’t wait to see the game esok..harap2 team Malaysia tak stress dgn kemenangan Singapore 5-3 tempoh hari..susah nak predict the score tapi hopefully Malaysia akan berjuang habis-habisan untuk tumpaskan Singapore..ayuh harimau malaya kita benamkan sang singa angkuh itu…yakin boleh!!



Malaysia Boleh!!..

Adios…




Wednesday, July 27, 2011

Makan2 potluck lagi....


As usual, majlis makan2 potluck datang lagi..kali ni lak sempena menyambut kedatangan Ramadhan + besday si cilik faliha kat ofis..actually bday die next month tapi disebabkan bulan depan bulan posa kitorang celebrate one month in advance..atas request dari yg empunya badan sendiri..lagipun macam dah lama tak buat makan2 kat ofis..rindu  time2 berebut makanan sesama sendiri...

Tema makan2 kali ni ialah malaysian food..semuanya perut ala2 melayu gitu..so kitorang decide nak masak2 lauk kampung dan makan dgn nasik putih jer..kali ni ade 2 geng baru yg akan join sama dari HR..tak kisah lah sebab kata org “the more the merrier” gitu…

So siap plan masing2 dgn tugas masing2..ada yg ditugaskan masak ayam ngan daging, masak nasi putih, caramel, buat kek, nuggets dan snacks beserta minuman..agak ralat  bos tak dpt nak join sekaki sebab training..nk decide hari lain ada yg balik kampung pulak..so, proceed yg mana ada lah dulu..

Menu : nasi putih,+ayam masak sambal,+blackpepper beef,+udg salai pucuk paku masak lemak cili api+ikan cencaru sumbat+sambal kicap+nuggets+kek tiramisu+caramel+minuman+snacks..

Just enjoy the picas yg sempat aku snap tadi..

udg salai pucuk paku masak lemak cili api...1st time try nasib baik mnjadi..

blackpepper beef ..pedas n menyegat but really nice..
cencaru goreng sumbat..resipi mak aku..
karamel + kek tiramisu
meriah gila..
bday girl still sporting even cake xde candle..
us!
kak mah pun sebok nak enterframe..

The result : aku kekenyangan smp x boleh nak buat kerja..sleepy giler like devil hanging on my eyelid..diet pun hancus lah hari ni….huhuhu…

sampai jumpa lagi untuk potluck akan dtg..
thanked to all the participants..

Adios..



I'm back...



I’m back from hiatus..dah lama gila tak update blog ni..being busy with macam2..mood pun kadang timbul kadang tenggelam...at one time rasa macam nak terus stop berblogging..being irritated with some jokes that wasn’t fun at all..i’m glad that I still back on track.. T_T

kata orang sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa…sometimes kita nak lari dari masalah tapi makin kita lari dari masalah, semakin dekat kita dengannya.. kita rasa bergurau itu perlu tapi sometimes bila dah terlebih bergurau pun boleh disalah erti.. how I wish I could turn back times..so better you just keep quiet hoping that things will become clearer..

so, apa update terbaru?..huh, tak ada special sgt kot kisah hidup aku..but I would like to congrats two of my good friend yang baru saja bergelar ibu..the first one is my good friend yg aku kenal since first aku masuk unitar dlm tahun 2001..still ingat zaman2 rock kapak kami yg koru dulu....missed the moment a lot..banyak kenangan suka duka with her..kisah perkenalan dgn en hubby pun ada kena mengena dgn dia..gara2 nak temankan dia datelah aku pun terjebak sama..we both get married in the same year, beza  bulan je..now, she live happily with her husband with two cutie gegirls..the 1st one named, Putri Nur Adriana and the latest one is Putri Nur Adelia..both so cute..congrats mummy Ina and daddy Awin..

 
Putri Nur Adelia with her mommy..

my 2nd good friend is chikot..before this I always mentioned her name in this blog..congrats to her and her husband fatil (aka abg ngah) for their new born baby girl named Puteri Dhia Erisya (semua pun nak letak nama puteri)…very cute and bam bam…sekali tengok cam her daddy but the skin is more to her mummy…looking at their eyes, I can see a lot of excitement especially abg ngah..happy sgt kot first time jadi daddy..congrats and aku tumpang happy for both of you…

Puteri Dhia Erysha..(photo frm fb daddy dhia)..

and congrats also to this 3 person..all of them about to be a mother for the 2nd time..they know who they are..congrats dan selamat menempuhi cabaran dlm 9 bulan akan datang..

owh, please don’t ask me again the “cepu mas” question..i can become very emo the whole day..sapa tak nak jadi mummy and daddy..I’m more than ready…maybe it sounded cliché but the truth is rezekinya belum ada..maybe we haven’t try harder  but we will never stop trying..just pray for both of us..

ok, dah habis membebel2 malam ni..need to get some good rest coz semalam tak cukup tido gara2 aktiviti badminton...finished 2 days training today then esok need to get back to work..kerja berlambak2..tak tau nak capai yg mana dulu..due date dah dekat..how I wish the weekend would stay longer so that I don’t have to face the hectic working day…sigh…

Adios..






Sunday, July 3, 2011

Amukan Hantu Lapar



Hari-hari itu terus dirasuk
Hantu lapar itu ternyata belum kenyang
Mahu disedut dihisap darah itu kering hingga ke tulang
Mahu diratahnya hidup-hidup
Tidak puaskah lagi melihat bangkai bernyawa itu tergantung tiada melawan?

Mantera kosong itu juga ternyata disalah erti
Yang dimaksudnya kuda ajaib yg dikasinya keldai tua
Alangkah bodohnya bila jauhari tidak mengenal manikam
Alangkah bangangnya bila si pendeta pun tersesat jalan
Tanpa kompas jalan denai pun disangka hutan belantara

Siapa tahu sang kancil pun boleh mengaum seperti singa?
Siapa duga kuku arnab lebih bisa dari taring buaya?
Jangan tertipu dek sopan sang rerama
Lebih rela diselar hapak dari berbangga menjadi alim kucing

Entah bila si hantu lapar akan kenyang
Cukup-cukuplah menghantui malam-malam si pemimpi
Sudah-sudahlah dicarik barikkan dengan pedang sakti
Tidak muntahkah terus menerus menelan susu basi?

Usah diduga diamnya gunung berapi
Tidak mustahil si kudung boleh memakai cincin
Tidak musykil bila si tempang pun sudah boleh berlari
Usah diajar perompak mencuri
Kelak yang dicuri lebih dari yang dibeli

Moga si hantu lapar akan kenyang
Biar malam-malam si pemimpi kembali tenang
Tiada pengalah dan tiada pemenang
Asalkan saling memaafkan

Adios..


Related Posts with Thumbnails