BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 31, 2010

pertandingan ketuk bulu tangkis..


Pergghhh..sampai hari ni badan aku masih sakit2 gara2 tournament badminton semalam..sebelum ni mmg aku agak aktif main badminton setiap minggu tapi hanya untuk suka2 dan keluarkan peluh…. dari suka2 terjebak masuk kejohanan badminton antara QAS kat company aku ni…actually aku pun ade gak laa tolong2 untuk jadi organiser tournament ni..sebab kitorang dah biasa main dekat ara court badminton, so segala proses booking membooking aku yg incharge..ada tiga kategori yg dipertandingkan malam  tu iaitu, beregu lelaki, beregu perempuan, dan beregu campuran..

Agak gila kuasa, aku masuk dlm 2 kategori iaitu beregu  wanita dan beregu campuran..untuk wanita,  partner aku tak lain tak bukan, rakan cium mulut, ecah dan untuk beregu campuran partner aku ialah satu2 nye kumbang teraniaya kat ofis aku ni ..mmg x letak harapan tinggi pun boleh menang sebab yg masuk bertanding sume hebat2 belaka..just fikir untuk fun je..

aku dan ecah agak berhempas pulas mlm tu dan mmg terasa tekanan nya..ni pun baru dikira pertandingan ikan “bilis”, belum dikira tournament yg gempak2..fuhhh, bukan senang rupanya masuk pertandingan, mmg agak terasa stressnya sbb round pertama dah bertemu dengan saingan yg hebat..set pertama kami menang 24/22, set kedua kalah tipis 22/24, dan at last rubber set menang tipis 24/22..final laluan agak mudah..menang straight game, 12-21, 16-21..akhirnya juara, berbaloi2 usaha kami..kredit utk ecah, partner aku yg superb malam tu dan supporters2 yg bagi semangat especially cikot selaku ketua pom2 girl malam tu..dan tak lupa pengadil jemputan yg sgt telus dan sukar di lobi iaitu fathil dan lee chai..jasamu dikenang.. :P

untuk beregu campuran jgn ckp laa..round 1 dah out..biasa laa main dgn lelaki ni agresif sikit, so pompuan selalu laa jadi lubuk untuk dapatkan mata..kena smash kat hidung pun ada…adoyai pedihh…nasib baek tak patah hidung aku..kang  tak pasal2 aku kena claim insuran dengan cikot..ade yg kena wat plastic surgery betulkan hidung lak..huh

agak syg game malam tu sbb tak sempat nak habiskan final utk beregu campuran..ni semua gara2 final beregu lelaki org yg sama masuk ke final beregu campuran, so game tak leh jalankan serentak..tu pun dah habis kaw tim dengan staff kat sana, smp 2 pagi pun game x sempat nak habiskan..maybe lepas ni kena organise balik final utk beregu campuran, terpulang atas perbincangan nanti..

kredit kepada organiser sebab semuanya berjalan dgn lancar dan superb..bos pun x henti2 beri pujian..even tournament kecik je tp sume peserta pun beri yg terbaek..aku harus puji semangat kesukanan yg ada kat diri masing2..kalah menang tak penting, yg penting semangat berpasukan..together as one laa kan..but anyway, aku sangat enjoy malam tu even hari ni terpaksa pegi spa massage satu badan gara2 body aku yg dah ter overuse!!.. :P

piccas




Adios..

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails