BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, October 24, 2010

Lappyku buat hal lagi..


Tengah aku susah  hati nak siapkan final projek website aku tiba2 lak laptop aku wat hal..yg lagi bengang sebab dah baik punye janji ngan classmate aku untuk sama2 buat kerja, tup2 sejam sebelum dia sampai rumah tiba2 laptop aku lak wat hal..mula2 mcm hang..pastu aku try restart, tup2 dpt error yg aku sendiri tak familiar...perghhh..menyirap aku rasa..sebelum ni laptop ni mmg dah ala2 bengong jugak, selalu je hang tak tentu pasal..maklumlaa org lain dah upgrade pakai windows 7 tapi aku ketinggalan guna windows vista..kalau nk diikutkan review mmg windows vista ni banyak sgt problemnya..alahaii...

Terus call classmate  inform yg laptop aku problem, so no use kalau dia dtg..seharian try google guna blackbery aku yg screen nye tak seberapa utk google troubleshooting untuk error  yang keluar..last2 bukan makin ok, makin jahanam jadinya..bak kata pepatah “seperti tikus membaiki labu”..elok2 boleh on bila aku kacau setting bila on  balik asyik restart je..huh, lagi menyirap aku rasa..

Dgn bantuan seorang kawan, aku berjaya discover satu tempat servis computer tak berapa jauh dr rumah aku..pagi2 tadi gigih keluar utk hantar laptop aku..nekad aku nak suruh formatkan aje dan install windows 7..huh, lega rasa sebab dia boleh siapkan dalam beberapa jam aje..harga lak boleh tahan untuk format dia charge rm50..bnyk gak request aku, mtk dia tolong backup kan data2, buat partition dan install macam2..sib baek gak tak ada extra charges..dah laa mcm2 problem bulan ni..semuanya pun berkaiaan ngan “fulus”..duit mcm air je kuar...fuhhh!!!...

Dan inilah dia julung2 kali aku menulis entri ni menggunakan lappy aku dengan windows version yg baru..mmg banyak improvement aku tgk, lebih laju dan so far mmg xde hang lagi..mmg terbaekk…aku harap semoga kekal begitu..due date untuk final projek pun dah dekat..satu hape pun belum buat buat lagi..hopefully aku sempat siapkan sebelum presentation awal bulan depan..no more playtime for me..all the best untuk diri sendiri..caiyok2...

Adios..


2 Comments:

  1. Soul Palette said...
    selamat menggunakan window 7 eyh..heh
    Chinatsu Akera said...
    aku je laa baru nk hegeh2 guna windows 7..org len lama dah..hahah

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails