BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 11, 2010

Raya,,Raya..Raya,,,


Raya datang lagi...even bnyk spekulasi yg predict raya jatuh pada hari khamis tp at last sume kena trima yg mmg raya tahun ni jatuh pada hari 10 septermber 2010 iaitu hari jumaat..susah gak kalau betul2 raya jatuh pada hari khamis sebab kebanyakan org akan ambil cuti pada hari khamis itu sendiri..

Dah 2 hari aku berada kat kampong halaman aku di Terengganu..mmg purposely balik awal 2 hari untuk elakkan jem dan tolong2 apa yg patut kat dalam rumah ni…mmg happening habis sebab kami 6 beradik semua berkumpul…macam nak pecah rumah dibuatnya..aku beruntung sebab tiap kali raya aku tak perlu nak berebut nak balik mana..so far dah 3 tahun kawin mmg balik Terengganu je..terbaekk laa..

Aktiviti 1st raya macam biasa laa..pagi2 dah bangun siapkan baju2 untuk dipakai..sume berebut nk iron baju pagi tu sebab nk pi semayang raya..menu raya??..perghh jgn ckp ler..menu wajib ada tentulah ketupat palas ngan rendang, sate, nasi himpit dan kuah kacang...tahun ni lain sikit sebab ada tempah nasi dagang..saje nk bagi mak aku rilek2 sket so kebanyakn menu tahun ni hasil tempahan je kecuali rendang jek aku yg gigih masak..

Lepas sesi bermaafan dan sesi distribute duit raya, sebok layan tetamu sebab rumah aku kena serang ngan sedara mara..mcm nk runtuh rumah kecik aku ni..ptg lak pi beraya rumah pak cik dan mak cik di batu rakit..perghh..balik mmg penat sampai tertido kat sofa..bukan penat ape..tapi penat makan..mcm nk pecah perut dibuatnya..lepas raya aktiviti badminton wajib up lagi smpai 3 kali seminggu..nasib baek gak raya setahun sekali jer..kalo x…huhu..sendiri mau ingat la.. :-P

So di kesempatan ni sekali lagi aku nak ucapkan “Selamat Hari Raya Aidilfitri” untuk semua pembaca blog aku..mane tau ade yg tersinggung dengan penulisan2 aku selama aku menjadi blogger ni...hopefully sume pun happy sambut raya di samping org2 tersayang.. 

 nasi dagang fav aku..sedapp..
rendang ayam pujaan hati..
ketupat palas ni tmpt lain susah nk dpt..
makan2 time..
with abg kesayangan..
gedik2 with sis n bro
trg dah makin mmbangun..tmpt ni baru jek aku discover balik raya ni..lum siap sepenuhnye..
with en hubby..abaikan baju yg kaler agak x sedondon itu..
bam2 nye aku..hik hik..
my sis yg serba biru..
kena dera jadik bapak angkat..layan kan je..

“Selamat Hari Raya”

Adios..

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails