BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, September 11, 2010

Aktiviti malam raya..(Bbq time)..

Tradisi malam raya macam biasa mesti ade aktiviti bbq..tahun ni mmg permintaan nak bbq kambeng..priority kambing tp sbb ada yg x mkn kambeng..menu lain mcm chicken wings, sosej ngan sate tetap ade..mcm biasa mastermind preparation merangkap tukang marinate ialah aku n kakak aku dan en hubby lak seperti biasa merangkap tukang bakar membakar…

Suke bebenor en hubby bab2 bakar membakar ni..musykil lak aku..tengah busy2 membbq kan diri mcm dah jadi tradisi gak malam raya rumah aku akan blackout selama sejam..myb TNB dah setkan kat port diorg untuk save diorg nye power malam raya mesti rumah aku akan jadik mangsa blackout..tp sikit pun x jejaskan mood nk ber bbq..gigih mkn dalam gelap2..sib baek tak tercekik..adoyaii..

Tp bbq malam tu mmg terbaekk..kalah channel AFC license to grill..sume secret recipe sendiri turun temurun..sampai pening2 makan kambeng..ada lak cecah ngan sos tobasco..perghhh..memang terbaek..tingin gak nk wat bbq kat KL and ajak kengkawan datang tapi al maklum laa rumah aku bkn nye ada tanah..tinggi melangit di tgkt 11 nun..agak x sengsuai untuk acara bakar membakar nier…kalo dah gian tu grill dlm microwave je laa tp tu laa feel x sama mcm bakar pkai arang..

Layankan pic aku berjaya snap acara bbq malam tuh.. 

   kambing marinate..mbekk mbekk..

chicken wings utk mana2 ahli yg x mkn mbekk mbekk..

sosej pun nk marinate gak..

satay..satay..mari2..satu cucuk 50 sen...
coleslaw yg menjadi pujaan ramai..
org kuat bakar membakar..(behind the scene)
ajk bbq..dah mcm larian obor lak..huhu
minah ni pun sebok gak nk enterframe..mekss..
hasil tuaian kambeng..cecah ngan tobasco..perghh..terbaek..
muka mangsaa2 xde karan..ramainye familiku..huhu

Adios..





0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails