BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 3, 2010

Kisah Pak Itam...


 perlu ke nk letak gamba ni??...(gambar sekadar hiasan)...mekksss...

Huh..kalo cite pasal kaum pak itam ni sampai esok pun x habis..dari dulu smp skang aku mmg menyampah habis ngan spesies ni..kalo nk dikira bnyk pengalaman aku ngan spesis pak itam ni dr mula aku jejakkan kaki kat kl ni lebih kurang 10 tahun lepas…yg terbaru mmg berlaku 2/3 hari lepas time aku ngan en hubby pi bershopping kat jusco ioi…ternyata spesis diorg ni mmg berani dan x tau malu..harus kena tembak jek sekor2…

Citenye begini, ngah aku sebok2 teman en hubby pilih kasut aku perasan ade 2 ekor pak itam ngah pilih kasut kat tempat yg sama…sambil pilih2 mata 2 ekor tu mcm nk terjojol dah…aku wat dekk je laa tiba2 salah seorang tu dtg ke arah aku bwk kasut..aku berundur sikit ke belakang..kunun2 die tersalah igtkan aku ni keje kat jusco tuh..hellloo!!!..ko ada ke nampak aku pkai uniform jusco??..padahal staff jusco ade depan x jauh dr tempat pak itam tu berdiri..nampak sgt sengaja…yg lagi daring en hubby ade jek sebelah aku ngah sibuk pilih kasut dan pak itam2 tu mmg tau aku bkn sorang time tu…en hubby pun x sedar insiden tuh dan aku pun malas nk cite..

Insiden ke-2 x lama lepas tu aku sebok survey2 barang letrik kat tgkt bawah..en hubby lak tertinggal kat belakang..nak di jadikan cite terserempak lagi ngan 2 ekor pak itam tuh..ape laa malang nasib aku..peluang laa tgk aku srg2 terus ckp hi, how r u??..muka sengih2 mcm kerang busuk..korang igt muka korang hensem sgt??..adoyaii…x lama en hubby dtg terus diorg terkejut dan cepat2 blah..sib baek x makan penumbuk…

Tu salah satu kisah jek..kalo nk ikutkan aku ada mcm2 pengalaman ngan spesis pak itam ni..mmg hobi diorg kaco dan nak try anak2 melayu kot..experience aku paling dasyat pasal pak itam ni time aku keje kat central market..even dah lama insiden ni yg paling aku igt smp skang..time tu aku on the way nk pegi cyber café.kat uda ocean...aku x perasan ntah bila masa sekor pak itam ikut aku dr bawah..tau2 dah duduk sebelah pc aku kat dlm cyber café..dah laa tmpt tu agak gelap…”Hye dear, u know I followed u from downstairs until here..u have a very nice figure..have u heard abt one night stand??..” perghhh…menggeletar aku rasa time tuh..aku wat dekkk je smbil pndang pc..padahal jantung aku mcm nk luruh dah time tu..then die ckp lagi..”have u heard abt African size??..u will never be sorry…”nak menjerit x guna..muka aku dah pucat time tuh..aku terus bangun then pi kaunter, bayar dan terus cepat2 blah dr situ..siap lari2 anak lagi turun escalator..cuak gila aku rasa takut nye pasal..nasib aku baik sbb xde pape berlaku..

Kalo nak cite bnyk lagi kisah2 kena kaco ngan pak itam..ade sekali aku pegi pasar nk beli lauk..en hubby sebok pegi tmpt lain then aku jln srg2..pilih2 sayur, dtg sekor pak itam bwk bakul sayur kunun2 nk beli..then tegur aku dan tanya mcm2..aku wat dekk je..utk tarik perhatian sengaja ckp kuat2 smp sume org pandang2 aku..geram nye pasal aku ckp dtg ngan my husband jap lagi die smp..siap x pecaya aku dah kawin..aku siap sound jgn kaco aku..malu gile sbb sume org dah pndg2..haishhh…mau aku bg pelempang dkt mamat sekor ni..menyirap je..insiden tu rupanya ade jiran aku nmpk..die siap bgtau yg si pak itam tuh dah lama ikut aku kat dlm pasar tu..giler berani..sigh

Actually sgt bnyk insiden aku dgn pak itam2 ni..kalo nk cite sume aku kena wat  telenovela lak lps ni..tp yg paling lawak time aku keje kat central market dulu, ade srg pak itam tu hari2 akan anta aku Mc D..ntah ape die jampi dlm Mc D tuh..ngeri aku bila igtkan balik..penah gak kejadian aku kena ikut dr Masjid Jamek smp ke Central Market…siap jalan sebelah tanya mcm2..malu x hengat aku bila sume org pandang2..modus operandi diorg akan mengaku diri anak kpd embassador...tuh sume propa semata…tlg jgn terpedaya…aku x paham nape ada gak anak2 melayu yang terpedaya ngan spesis pak itam ni..x serik2 kah?..kalo dalam paper or berita dah bnyk contoh2 x baik spesis pak itam ni..diorg mmg sgt pandai mengayat dan berkata2..end up kalo x kena rogol, berakhir kat mane2 jail overseas sbb jadik kambing itam bwk kan dadah..Pfttt..

So kepada anak2 melayu di luar sana berhati2 lah ngan spesis2 pak itam ni…mereka akan sentiasa mencari peluang untuk memperdayakan korang..once terjerat susah nk lepaskan diri..cegah sebelum parah..pandai2 jaga diri bila berhadapan dgn spesis2 ni..bak kata org tua2 sediakan payung sebelum hujan….

Adios…

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails