BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, August 15, 2010

Diari 4 ramadhan...

hari ni cuti syok dapat lepak2 kat rumah…besh dapat cover tido sampai kul 10 baru bangun..tu pun sebab ada ganguan dr hp kalau tak memang aku terlajak sampai tengahari…best2..

hari ni kemalasan melanda so aku mmg xde pun wat kerja2 rumah..bukak dvd aku layan cite “The Last Song”…mmg menarik movie ni kisah tentang cinta, keluarga dan 2nd chances..penulisnya best selling novelis iaitu Nicholas Sparks yg pernah terkenal dengan karya sebelum ni iaitu The Notebook dan A walk to remember…(2-2 pun a ku x pernah baca lagi)..cite dia mmg sedih part2 ending..aku yg hati kering ni pun leh kuar air mata gak bila tgk cite nih..really inspiring…thumbs up mereka yg menjayakan movie ni..lagu soundtrack filem ni pun sedap..When I look at you nyanyian Miley Cyrus..ada aku attachkn sekali video klip movie ni kat bawah..

pejam celik hari ni dah posa yg ke 4 dan aku x sempat lagi masuk dapur masak untuk hidangan berbuka..en hubby pun dah request aku msk sbb dia dah bosan asyik tapau lauk dari bazaar je....teringin sangat nak mkn gulai sotong kuning mcm mak aku buat..nak balik kg al maklum lah jauh di Terengganu kalau rasa teringin tu kena la masak sendiri..lps dpt resipi lebih kurang dr mak aku, bermula lah misi aku..zapp sana…sapp sini…siapp..

menu aku hari ni, (gulai sotong kuning, ikan kembung bakar, udang bakar, sayur taugeh dan agar2 sirap)..ikan kembung bakar tu actually resipi dr mak aku..pernah tgk mak aku buat then cuba2 sendiri..mmg terbaekk…yg lawak nya hari ni, aku dah siap masak sejam sebelum waktu berbuka..dah siap landing2 baring sambil main fb…lagi 10 minit nk berbuka, aku nak standby buat air dan hidang nasi tiba2 alamakkkk…tgk rice cooker aku kosong…aku terlupa nak masak nasik rupanya…adeyy….lauk punya laa beria, nasi lak tak ada…dush2 utk diri sendiri…nub laa sangat…hahahaha…


terpaksa laa aku masak nasi pkai dapor gas..kalo nk pakai rice cooker mau lebih setengah jam nk tunggu..nasib baek gulai sotong aku menjadi even baru 1st time cuba..tak rasa pulak tu...seriously, mmg terasa beza sgt mkn mskn sendiri dan lauk pauk tapau..satisfaction guarantee gitu…huhu

lupa nk update gak yg result exam aku dah kuar..xde laa cemerlang sgt tp boleh laa..utk subjek distributed system aku dpt B+, report project paper lak dapat B..xde laa sia2 usaha aku siang malam siapkan report dan study untuk exam..pointer aku pun dah naik sikit..tggl satu lagi subjek iaitu kena buat running system untuk presentation nanti..lepas tu aku dah merdekaa…x sabar rasanya…yay!..

When I Look At You (Miley Cyrus) from soundtracks (The Last Song)



Lyrics :

Everybody needs inspiration,
Everybody needs a song
A beautiful melody
When the nights so long

Cause there is no guarantee
That this life is easy...

Yea when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I...
I look at you
When the waves
Are flooding the shore and I can't
Find my way home anymore
That's when I, I...
I look at you

When I look At You I see forgiveness
I see the truth
You love me for who I am
Like the stars Hold the moon
Right there where they belong
And I Know I'm Not Alone.

Yea when my world is falling apart
When there's no light to break up the dark
That's when I, I...
I look at you
When the waves
Are flooding the shore and I can't
Find my way home anymore
That's when I, I...
I look at you

You appear just like a dream to me
Just like Kaleidoscope colors that
Cover Me, All I need every
Breath that I breathe don't you know
You're beautiful...

Yea Yea Yea

Adios..

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails