BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, July 17, 2010

seminggu yg hectic...


Seminggu aku tak update blog…kesibukan menghambat masa…skang masa bekerja aku dah berubah dari kul 11 pagi – 10 malam…ni gara2 nak claim transport allowance..agak rugi aku rasa kalau dah keje sampai malam tapi tak dapat transport allowance…polisi company transport allowance cuma akan dibayar selepas kul 10 malam..so no big deal sangat kalau setakat nak stay back kat ofis another 1 hour..

Betul laa bak kata pepatah "alah bisa tegal biasa"…dah sebulan lebih gak kerja under shift yang tak menentu sampai satu tahap dah boleh redha je..lucky ada rakan2 seperjuangan yang gila2..at least tak sedar masa berlalu..sekarang aku rasa bnyak masa habiskan kat ofis dari rumah sendiri…time cuti lak ada kelas menanti..assignment yang menimbun2…worst come to worst, next week aku ada final exam…mmg ikhlas aku ckp satu hape lum aku study lagi..kiranya ni last paper major aku sebelum graduate..sgt scary okess…ada lagi satu project paper menanti…insyaallah by December boleh habess….at last...fuhhh...

Stress memang laa stress ditambah lagi kadang2 nak menghadapi mereka2 yang jenis tak paham..time macam ni aku perlukan support dr org2 sekeliling terutamanya org2 yang bermakna dalam hidup aku...bukan lagi menambahkan stress….pls appreciate aku seadanya dan jangan sampai satu tahap aku dah naik bosan…susah nk kejar balik feeling yang dah tergelincir dari landasannya…huh..

Dalam kesibukan sempat gak pegi bersukan…sangap asyik duduk ofis..keje, makan…makan, keje..huh..what a life??..at least leh melepaskan tekanan yg tergalas…port badminton kali ni bukan lagi main suka2 kat bukit jalil tapi siap sewa court kat MBA Puchong…seperti biasa kawan2 susah senang dr dulu join sama..ada additional ahli iaitu beberapa orang officemate total up semua dlm 12 orang..

main tak seberapa posing jek lebih..
break time...
ready??..
gaya champion...huhu

Even main sekejap2 tapi tetap puas…yang lagi puas bila org yang paling poyo kat sana dpt dikalahkan…nmpk susuk mcm ala2 atlet, ckp pun nak berapi je tapi seronok tgk dia kena ayam2 kan je dengan anep salah seorang officemate aku…betul ckp org u don’t just a book by its cover…sendiri yg malu..lepas ni takde lagi sore2 sumbang berlagak pandai lepas ni…hebat x hebat bukan bergantung pada fizikal yg nmpk mcm fit....lebih baik diam2 ubi tapi berisi...

Cuti hari ni macam nk bukak buku study tapi belum dapat tuned lagi..otak, badan sume dah penat…amik masa untuk neutral kan balik..hopefully aku leh concentrate untuk exam khamis nih..wish me all the best..

Adios..


0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails