BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, July 4, 2010

Ramalan sotong si nujum pak belalang..


Kisah sotong ni macam menarik lak untuk wat entry blog aku.

Sebelum ni dah kecoh dah cite pasal sotong nujum pak belalang atau nama glamernye Paul yang menjadi terkenal start world cup 2010 sebab ramalannya tentang team2 yang menang adalah 100% tepat..so malam ni bila german bertemu ngan argentina, sotong ni dah awal2 lagi ramalkan germany yang akan menang..ramai yang tak percaya sebab argentina team yang hebat dan ramai yang jangkakan argentina yg akan menang…

Aku lak malam ni jadi lalang sebab team2 yang aku suka sume dah terkeluar carta..tapi instinct aku kuat germany yang menang…berbalik tentang kisah sotong nujum tadi, korang nak tau tak macam mana sotong tu meramal?...tak kan bercakap kot??..Mungkin tidakkk…


cara dia macam ni…Dua buah bekas kaca yang setiap satunya ditampal bendera pasukan yang berlawan…Dalam kes ni Germany ngan Argentina laa.. Kedua-dua bekas kaca tu diletakkan dalam akuarium sotong tu. Si sotong nujum tu akan mendekati bekas kaca pasukan yang dijangka akan menang. Dalam kes ini, sotong nujum pak belalang itu telah memilih bekas kaca….

jeng......
jeng......
jeng…...

 si paul ni siap bertenggek lagi kat atas bendera germany..suke bebeno..

perlahan2 sotong tu pegi ke arah bekas kaca germany…dan malam ni terbukti bila germany berjaya kalahkan argentina dengan 4 - 0. Berapa bilangan gol yang bakal dijaringkan tu takde lak diramal.,,,maybe lepas ni kena letak nombor lak dekat bekas kaca tu supaya sotong tu leh pilih yang mane…yang menariknya, sotong ni dah berjaya meramal kesemua 4 perlawanan Germany  sebelum ini dengan tepat termasuk kekalahan Germany dengan Serbia!  Gempak2..

nak percaya ke tak??..bagi aku tepuk dada tanya selera..kalo percaya lebih2 pun wat pesongkan akidah je..anggap je laa satu hiburan atau kebetulan je..mane tau si sotong tu memang tertarik ngan warna2 bendera germany then kebetulan lak germany selalu menang..so pape pun korang layankan video n pic2 Paul si sotong nujum ni..

yg ni lak masa sotong tu predict germany vs england

Adios..

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails