BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 22, 2010

Bila exam dah abes..




Lega hari ni sebab exam dah habis..yang lagi best sebab lepas ni aku tak payah berhempas pulas study untuk exam lagi sbb ni final subjek untuk majoring aku..lepas ni aku kena concentrate menyiapkan project paper sebab dateline dah next week..nak kena wat presentation lak tu..adehh..banyak keje terbengkalai gara2 sibuk keje ditambah lak ngan stress yang macam2..haishhh…

Satu beban dah habes..tinggal lagi satu project paper sebelum aku graduate..next semester dah xde kelas just siapkan system je..by december aku dah boleh merdekaa…biarlaa orang nak kata aku dah terlambat untuk segulung ijazah, tapi aku tetap puas sebab aku rasa ijazah ni lebih bermakna atas usaha dan penat lelah aku selama ni…bukan senang nak habiskan study aku…banyak gila cabaran dan rintangan dari start aku register masuk Unitar tahun 2000…bayangkan tahun 2010 baru nak habes??..huh..kalah ambik PHD…

Tapi itulah, aku teringat kata2 salah seorang lecturer aku…...hidup mesti diteruskan walaupun ape yg kite hajati time tu belum tercapai..bila gagal sekali mesti terus bangun dan continue balik kehidupan bukan merintih atas kegagalan itu..kalau plan x menjadi just continue our life dan cuba grab balik apa yg kita tertinggal di belakang…experience speaks..kalau dulu aku tak tahu menilai betapa pentingnya segulung ijazah..tapi sekarang bila macam2 yg aku dah lalui..aku dapat rasa kepentingannya…

Slowly aku akan kejar sume cita2 aku yang belum tercapai…hopefully sume akan berjalan dengan lancar..yang penting jiwa kena kental…kesabaran dan tawakal itu perlu..lama2 akan nampak hasilnya..

Adios..

2 Comments:

  1. falifaliha said...
    anda mmg kental.tahniah.teruskan usaha.u can do it!
    Chinatsu Akera said...
    tengs fali... :-)

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails