BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 22, 2010

Penat bersantai di Melaka..


Minggu ni aku sempat ikut rombongan cik kiah ke muar – Melaka sebab ada offismate kawin kat sana…janji pakat2 jumpa kat tol sg besi jam 8.30 pagi  tapi standard laa janji melayu..tup2 aku laa yang paling awal sampai…konvoi kali ni ada dlm 7 buah kete…konvoi smp kat umah pengantin lebih kurang kul 1 tengahari sbb bnyk tmpt kitrg singgah dan campur menunggu kawn2 lain kat Melaka..

Ape yg bestnye smp kat sana untuk rakan2 pengantin dilayan ala2 vip gitu sebab tempat makan kitorang siap diasingkan..lama gak lepak sana sebab menunggu pengantin sampai..majlis mmg meriah, makanan pun sedap…ditambah lak ngan live band sebagai halwa telinga kami..yg menarik ade salah seorang penyanyi band tuh,  gaya sebijik tomboy…sekali bukak mulut lagu2 jiwang daa…sore pun ala syahdu mendayu2 gitu..sgt opposite ngan gaya…neway, kredit gak utk die sbb sore mmg boleh tahan…dah leh pegi audition AF tahun dpn dah..

Lepas sesi bergambar ngan pengantin, rombongan bergerak ke bandar melaka sbb kitrg sume dah book untuk check in kat Equatorial Hotel… aku pun x sure bape bintang hotel nih maybe 4/5...hotel boleh tahan, bilik cantik, bnyk kemudahan..ada gym, spa, sauna, steam, jakuzi dan yg paling menarik bagi aku swimming pool die..agak luas dan cantik..aku pun x lepaskn peluang utk swimming even aku tau buat kuak lemas jek…hehehe

Mlm lak aktiviti makan2…tak sah kalau smp Melaka ni x pegi makan2 kat umbai.. dah bnyk cite aku dgr pasal umbai ni tapi ni baru first time nak try even dah gi Melaka bnyk kali dah..aku akui, masakan die mmg sedap dan yg paling penting harga mmg murah!!..total harga malam tu dalm RM300 lebih untuk 15 orang makan..memang sangat berbaloi2..

Balik makan2 terus balik hotel..nak tgk bola pun xde team yg best..so aktiviti kat hotel x lain x bukan…tidoooo…penat sgt swimming terus terlelap…ditambah lak ngan tilam yg empuk, aircon yg sepoi2 bahasa…sedar2 je dah pagi..tu pun sbb salah seorg ahli rombongan call bilik suruh turun makan kat café…huh..rasa cam sayang je nak bangun…

Balik makan2 sekali lagi aku wat terjun tiruk kat swimming pool..check out tepat2 kul 1 tengahri..sebelum balik sempat singgah kat restoran asam pedas tak jauh dari hotel..asam pedas daging dia mmg terbaek..sayang tak try sebab Melaka kan mmg femes ngan masakan asam pedas…sangat tidak mengecewakan..

Plan asal nak jalan2 dulu sebelum balik tapi bila pikir petang mesti jem sbb sume org akan berebut2 nak balik KL..bagi aku even kitrg x bnyk wat aktiviti outdoor, percutian singkat ni still enjoyable sbb boleh release jap segala beban sebelum ni..ditambah lak ngan geng2 ofis yg bleh dikatakan sume sengal2 dan satu kepala..mmg happening habis..yg penting kualiti masa yg aku dpt spend walaupun singkat…

Layankan pic2 yg berjaya di snap.. 






Adios…


0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails