BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 17, 2010

My Lappy is back...


 lebih kurang gini laa rupa lappy aku..dell inspiron..

Dua hari aku duk bersedih mengenangkan lappy kesayangan aku tiba2 je tak boleh masuk internet…dah berminggu2 gak aku duk sakit hati sebab lappy aku selalu je hang..kadang2 tengah duk bukak fesbuk tiba2 keras jer..nak end task lak duk hang …2 malam lepas pun sama..tengah aku duk bz wat assignment tiba2 lappy wat hal lagi…x semena2 hang…try end task pun x leh wat ape..tekan ctr+alt+del pun x jadi gak..huh..bengang nye pasal aku pi cabut bateri then on balik sebab x leh nak reset...

Impact lepas tuh lagi menyakitkan hati…terus internet aku x leh browse…modem huawei maxis aku connected..lampu pun menyala je tapi bila bukak browser tak boleh browse…..aku try laa wat ipconfig then ping website..kuar lak winsock error…pergghh…nak di ikutkan aku bukan reti sangat nak mende2 ni…2 jam gak laa aku duk godak2 try troubleshoot end up aku lak dah give up..

Esoknya mintak tolong en fathil datang tengok kan..duk testing2 pun x dapat gak…huh…dah laa 2/3 hari ni aku nak kena submit report untuk project paper…tenet lak down..kecik besor, kecik besor jek aku tgk lappy nih..

So, sebab aku dah ala2 pasrah ingatkan nak kena format laa lappy aku..dah standby back up sume data2 penting…last try bawak pi ofis suh officemate tengok2 kan…thank god…akhirnya dapat dibaik pulih dengan jayanya…thanx to “hero of the day”, en hanif admaxpt…jasamu dikenang…hehehe..

Lepas ni leh aku sambung balik kerja2 yang terbengkalai…nak kena siapkan dlm 2 hari ni sebab sabtu dah nak ke Melaka…esok last day training…sedih sebab training sangat heaven…next week nak kena mengadap balik masa kerja yg tak menentu dan mengadap balik segala kerja yg terbengkalai…huh…

Adios..

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails