BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 9, 2010

Malang tak berbau....



Kata orang malang tu tak berbau..aku sangat setuju dengan statement tue..minggu nih macam2 mende tak bes berlaku…start dari soalan exam yang ntah hape2…gaji aku yang short sbb hr silap kira…lum campo lagi ngan krisis perang teluk ngan en hubby..keje kat office yang dah jadik berdouble2…hari ni lengkap laa tragedi malang sepanjang minggu sebagai penutup..nak dijadikan cerita kaki aku terperosok masuk dlm longkang waktu pegi lunch tengahari smlm…perghhh..sakitnya toksah cite laa… 

Teknologi mmg bagus sebab kalau nak diikutkan teknologi nih boleh memberi kesenangan utk sume org...dengan kepesatan teknologi skang ni banyak laman2 web sosial yang muncul..friendster, myspace, twitter dan yang paling hot skang ni tak lain tak bukan ialah facebook..nak dijadikan cerita, gara2 fesbuk nih aku n en hubby berperang besau..ceritanya dulu zaman muda2 aku penah laa sangkut ngan pakwe mexico muka ala2 latino gitu..tapi dah lama break laa atas sebab2 yang terlalu peribadi untuk aku cerita..nak dijadikan cerita 2/3 hari lepas, mamat ni adalaa buzz aku kat fesbuk..aku x de laa layan kan lebih2 kurang je gitu then aku offline sbb dah mls..die pegi la plak anta private msg kat fb aku dgn ayat ala2 manis gitu…malang x berbau lak sbb aku terlupa nk delete then en hubby lak terbaca..perghhh..bergegar gak laa rumahtangga kejap..mula duk tuduh aku macam2..jenuh gak laa nak explain..pujuk2 tak jalan gak siap tido bilik tetamu mlm tu marah nye pasal..lawak pun ade gak sbb x penah tgk die jeles camgitu..sib baek laa skang dah ok..tu pun jenuhlaa aku duk susun skrip..xpelaa at least aku tau en hubby betul2 sayang kat aku...I love u darling… 

Untuk melengkapkan tragedi malang aku minggu lepas, keesokan hari lepas aku perang besau ngan en hubby..kaki aku lak termasuk dlm lubang..spt biasa lunch hari tu aku ngan dak2 opis pi giant sbb teringin nak mkn ayam yg sedap kat food court giant tuh..ngah duk ralit2 menyembang tiba2 sebelah kaki aku terperosok dlm lubang jaring penutup longkang..

Terduduk aku jap sbb sebelah kaki dah tersangkut…mmg sakit gila sbb jaring2 tuh dah menekan kaki aku..nasib baek laa aku berjaya kuarkan sendiri…buatnye x leh kuarkan x pasal2 kena panggil bomba dtg potongkan besi tuh..lepas kaki aku dpt kuar baru aku perasan yg jaring tuh mmg dah bengkok, mmg muat ngam2 kaki yg bersaiz kecik…dan aku lah org yang malang hari tuh sbb terkena… bukan sakit je dapat, malu pun dapat gak.. tak boleh jalan kejap lepas berjaya kuarkan kaki aku..nasib baek je tak terseliuh..bila selak je seluar mak aihh…terus naik biru lebam ngan bengkak kat beberapa bahagian kaki aku yg tersangkut tuh…sbb x nak nyusahkan dak2 opis, tahan gak sakit berjalan..smpt gak laa mkn2, pusing2 jap dlm giant…balik opis kaki dah makin sakit…mlm tu toksah ckp laa, mmg dah serupa o.k.u…jalan pun cam org tempang..en hubby ckp tu gara2 aku nih derhaka kat die..motiff sungguh…

Biasalah, hidup kite ni kejap atas, kejap kat bawah..even last week mcam2 perkara tak bes berlaku tetap gak kena lalui..aku percaya setiap apa yg berlaku tu ade hikmah disebaliknya…Kadang2 bila benda2 buruk berlaku, buat kita berfikir balik salah silap atau kekhilafan diri untuk kite jadi lebih baik untuk hari esok…kerana tiada manusia yg sempurna..

Adios..





0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails