BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 31, 2010

Blogku dah bersawangkah?...


Lama tak berblogging…dah bersawang dah blog aku ni…banyak je cerita yang nak share tapi otak macam dah jammed..tak tau nak story yang mane satu..skang ni baru la ade sikit mood nak berblogging…huh..

Actually last week macam crazy bagi aku..sebelum ni aku ada story kena naik court pasal aku nye loan study dulu..so last week adalah hari yang aku tak berapa nak tunggu tapi terpaksa..malam ahad aku balik kampong ngan flight..aku ada cuti 2 hari je so aku mls nak rushing dengan bas sebab nak membazir satu hari..setle kes mahlamah, aku kena lak rushing balik KL..yg kes mahkamah tu aku kena deal sendiri ngan yayasan…nak kena bayar 3k dalam masa 2 bulan…mmg gile..aku belum pikir lagi camne nak dapatkan duit tuh sebab so far aku tersangat lah busy ngan keje yang melambak kat opis tuh…ada masa laa aku pikirkan..malas….

Sehari lepas aku balik KL, esoknye en hubby lak balik Sarawak..aku tak ikut sebab cuti xde…tiket lak kebetulan mahal time tu..so bergasak la 3 hari aku kena pegi keje sendiri..memang first time aku balik keje naik bas..huh..mmg hazab gile seh..aku kuar opis kul 5 petang smp rumah kul 8 malam..perghhh..2 jam berdiri dalam bas dengan jalan jem tak hengat..sampai rumah cam dah lemah longlai badan aku..dari bus stop nak balik rumah lak nak kena cross jalan besar..nyaris2 aku nak kena langgar ngan kete…esoknya aku terus serik nak balik naik bas..aku rela kuar opis lambat sikit naik teksi….terbang gak laa duit aku 2/3 hari naik teksi..biar duit terbang..jgn aku yg terbang dah..

Weekend yang baru lepas banyak betul undangan kawin.. "Selamat Pengantin Baru” aku ucapkan kepada Baitie dan Azir, Ed dan Akmal, Nana dan Syuk... 3-3 pasangan ni perkenalan bermula dari vads..aku doakan mereka banyak2 bersabar menempuh alam rumahtangga sebab cabarannya bukan sedikit....buat sahabat lama aku kat LMG serdang yg aku panggil mama..pasangan “Shima dan Din..”Selamat Pengantin Baru” lala ucapkan..lala doakan semoga korang berbahagia ke akhir hayat..sorry sebab lala tak sempat datang sebab dah clash dengan beberapa kenduri kat tempat lain..sorry sesangat..

Hari ni lak Monday blues..sangat malas nak masuk ofis..keje lak macam hectic kat ofis..lupa nk update yg result exam aku dah kuar..2 subjek yg aku ambik dapat B+..kira ok la ngan usaha aku yang tak seberapa..cuti sem pun dah habis..kelas pun dah nak start balik..lepas ni bertambah2 laa kesibukan aku..sem ni lak aku kena siapkan report untuk project paper..hopefully sume berjalan dengan lancar..harap2 aku boleh graduate akhir tahun ni seperti dirancangkan…Insyaallah…

Adios..

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails