BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 3, 2010

Aktiviti di hari buruh...




Kalau last year 1 may kitorang berjalan sampai ke johor…tahun ni lain lak citenye..plan asal nak pegi kenduri nikah adik cikot je kat felda lakum tapi biasalah kalau dah berkumpul ngan ahli2 mesyuarat tingkap nih mesti plan bertukar..dah laa esoknya aku ada satu lagi paper exam..alih2 aku angkut sekali nota2 aku baca dalam kete…membe punye pasal tak pe lah…apa saja untukmu.. (lagu kru yg aku ngan ecah karok dlm kete)…

Rombongan pagi tu bertolak kira2 kul 9 pagi..lepas ambik aini ngan ecah jr. kat puchong, (aini nye hubby xleh join sbb keje) gerak pegi Kelana Jaya ambik ecah beso lak..oleh kerana kat karak jem, rombongan sampai agak lambat laa dalam kul 1130..nasib baik sempat tgk akad nikah kat masjid kecuali aku yang tunggu dalam kete sebab tak bwk tudung…ecah kecik lak ngah tido, so secara tak langsungnya aku jadik baby sitter jap....tak pe laa sambil2 tu sempat lagi aku baca notes aku dengan tenang..layann..

Makan2 hari tu agak menarik..lauk2 kampung yang menjadi favourite aku..ada ikan patin masak tempoyak, ayam masak lemak cili api, sayur, ulam2 petai, ikan masin ngan sambal belacan..agak frust sikit sebab takde sambal hitam fav aku tapi belasah je laa..en hubby seperti biasa mmg hantu ikan patin, tak lepaskan peluang mencekik cukup2..bagi je laa can kalo nak suruh aku mask patin tu confirm tak laa sebab aku memang tak makan sangat..huhu…

Plan asal lepas agenda makan2 nak terus balik KL sebab aku nak kena study laa kununnya..tapi macam biasa plan bertukar…oleh sebab semua dah gatal kaki nak berjalan, kitorang sempat singgah jap kat bukit tinggi…agak teruja nak pegi sebab semua first time..jalan naik memang agak pening sebab berbukit bukau..sampai kat pondok guard kena check in..bayaran untuk dewasa RM12 dan kanak2 lak RM8..teringat lak time aku kat bandung perjalanan ke tangkuban sebab situasi jalan dia lebih kurang sama…

Sampai kitorang lepak2 ambik gamba kat Colmar Tropicale..actually dah lama aku duk berangan nak datang sini dan tido kat resort ni…alangkah beshnya kalau dapat check in kat sana satu malam..mmg terbaek…sempat gak berposing sakan dengan macam2 gaya tapi yg tak beshnya kat sana macam tak ada tempat untuk duduk dan lepak..yang ada restoran2 yang cam high class sikit..time tgk menu tuh mmg gigit jari gak laa ngan harga dia..last2 sempat beli aiskrim je kat kedai runcit..tu pun hargonya…adeeyyy..air mineral botol biasa tuh smp RM3…bleh bankrap gak laa kalo stay lama2 kat sana..


Balik rumah dah agak malam gak..singgah jap kelana jaya makan2 kat ikan bakar fend…sampai rumah mmg dah penat giler..yang beshnye, en hubby gigih gak nak pi main futsal even dia yg paling penat jadik driver..aku lak amik peluang study smp 3am..frust gak sbb time exam soklan mmg susah dan soalan spot yang lecturer bagi x keluar….mmg dah sampai mengerah otak gak laa…aku tak harap dapat flying colours pun at least pass pun dah ok..hurmm..

Korang layankan pic2 yang aku berjaya snap kat colmar hari tuh..lepas ni teringin nk pegi lagi tapi nak bermalam sana lak..mesti lagi besh dan happening…Ahakss…





Adios…


0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails