BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 28, 2010

Exam Mode...


Study..Study..Study…minggu final exam menjelma lagi…kalo time sekolah dulu exam lah time yang paling dibenci..aku pun x sangka selepas aku stop belajar dalam tahun 2004 aku kena melalui nya sekali lagi..kelakar pun ada aku rase..time muda2 dulu lain laa..still passionate nak belajar..dah tua2 nih otak pun dah agak tepu…mmg noob…


Aku cuma ada 2 paper jek sem nih tapi sengsaranya cam ade berpuluh2 paper…mane nak siapkan task2 kat opis..tanggungjwb kat rumah..nak menghafal fakta2 lagi..perghh…bukan sedikit dugaan tuh..agak sengsara gak laa aku rase…


Paper pertama agak ok laa bagi aku..subjek pengajian malaysia..nih actually subjek LAN yang wajib student amik dan score at least C+ untuk graduate..ade 2 section A ngan B..section A soklan objektif..kalo x tau leh laa hentam je..section B lak soklan essei..sib baik gak laa soklan die berkisar pasal isu2 semasa..bleh laa aku goreng x hengat kan..dah jadi cam karangan spm dah aku belasah..nasib laa..


Yg lawaknya..time nak isi boring jawapan soklan objektif, kolum untuk isi no matric template dah tukar..matric kad aku ni kan dari zaman 2000 lagi..siap dah x cukup space nk letak..terpaksa laa aku pandai2 adjust space tuh untuk muatkan no matric aku..jangan machine jwpn tuh pi reject sudah..kurus aku kang..x pasal2 kena repeat balik..


Skang tinggal satu lagi paper hari ahad ni..paper ni mmg agak tough sebab subjek major system integration..so far time aku ngah type entry nih..satu hape pun lum study..tiba2 cam moral down lak..otak cam dah blurr jap..camne nak buat ek?..hurmm…


So harap2 aku leh dapat flying colors untuk sem nih..…target aku nak abiskan gak study lam tahun ni..wish me all the best…


Adios…





Thursday, April 22, 2010

Poems...




Great poems and really touch me..would like to share with you all...

Love flows wherever it goes
Anywhere without restrictions
Because we were taken on heart-bricked roads
Held under the cracked lands of souls where grew the lonely seeds

Now we are taken fugitive in a strange land, how we seek the meaning
For the dreams of yesteryears
That we are finally beginning to see clearly

As through a glass, rippling with the currents of time
The remnant of which stays with us
Eternally……Inexplicably…..

Love flows wherever it goes
Anywhere without restrictions
the dreams of yesterdays, the seeds which we now sow
to gleam in a particle, the endless field of heaven

The others have to make the climb,
to see the other side of truth,
where things have neither age nor youth
and we lying by the sands of time,
must choose the word or rhyme
must rightly choose the word or rhyme

Adios...




Tuesday, April 13, 2010

“Cinta” baruku....



Macam gempak lak tajuk entry aku kali neh….sebenarnya  aku dah menemui cinta baru yang aku dah usha lama…siang malam aku termimpi2 kan dia..tidur tak lena, mandi tak basah..bak kata serba tak kena lah hidup aku…selagi aku tak dapat bermesra dengan dia, tak keruan jadinya..bagaikan hari2 mendatang tiada ertinya..cewahhh..

Korang mesti musykil kan sape lah agaknya cinta hati baru aku tuh…jangan salah paham lak k …aku bukan nya ade skandal baru ke..kekasih gelap ke…kekasih sawo matang ke…tapi cinta hati baru aku ialah…hehehehehe…

Jeng…

Jeng….

Jeng…..

Sila scroll ke bawah….



 ni lah lebih kurang rupanya..BB storm 9500..

 ni lak aku nyer version...gempak x??...huhu...

owh....my darling....Mr Blackberry…..huhuhu..

Actually aku dapat Mr BB ni ngan harga murah jew..kalau korang dengar pun mesti macam x percaya...harga yg tak disangka2...tak perlu laa aku bgtau bpe kan..tapi bukan 2nd hand okes…mmg baru punye…1st dapat tuh jenuh gak laa duk explore2..aku bukan tau sgt nak guna gadget2 canggih camgini..tu pun jenuh duk baca manual die bru laa paham sikit2..memang besh sebab aku boleh setkan macam2 dalam Mr BB nih..touch screen dia pun ok...mula2 agak susah gak nk guna keypad touch screen dia, lama2 dah mcm besh lak..

Aku tulis nih dalam blog bukan nak berlagak..lagipun skang belambak jek org pkai blackberry...cam dah x heran sngat pun..aku just nak share mende2 interesting yg berlaku lam life aku lately je...Ok laa..aku x puas lagi bermesra ngan cinta hati baru aku..korang jangan makan hati lak k tgk Mr BB aku nih..dapatkan segera di pasaran sementara stok masih ada..ahaks...

Adios..


Sunday, April 11, 2010



Hangin tul aku ngan sekor driver taxi hari ni..macam nak melempang jek muka die..ishk..kang kalo aku maki ko berdasarkan kaum mcm racis lak aku neh..tp dah memang ko nye spesis dah jenis kaki pembelit…mmg kaki putar alam!!..

Citenye bermula tengahari tadi…..aku terpaksa lak balik naik cab lepas habis kelas sebab en hubby keje balik kul 3ptg..kelas aku lak kul 11 dah habis..nak tak nak terpaksa laa aku amik cab balik rumah..aku dah boleh budget dah harga tambang dari kelana jaya ke klang lama biasanya tak lari dlm lingkungan RM10-RM12…at first tu aku macam x sedap hati dah bila tgk muka si driver taxi tuh..muka macam pecah rumah jek..nak tak nak..terpaksa laa naik gak sebab taxi tuh dah berenti..

Lepas beritahu destinasi aku, cam biasa aku akan amik tempat duduk belakang..tips pertama, never sit in front kecuali kalau naik ramai2 dan dah x cukup tempat…time tengok muka si mamat driver tuh aku cam ade instinct yg akan ada something yg x kena nanti..hangin gak aku tgk cara dia bwak taxi tuh..memotong sesuka hati..2/3 kali gak laa kena hon ngan kete lain..huh..mmg dasar spesis k**i**….heh..

Dah dekat nak sampai simpang masuk ke rumah aku, aku pandang meter sekilas..aku nampak RM11.90..ok laa mmg tak lari budget aku..tak lama lepas tu aku bagi laa instruction kat driver tuh untuk masuk simpang..aku tak mintak dia hantar sampai dalam pun..kat luar pagar rumah je..sambil sibuk2 aku cari purse nak ambik duit aku tanya harga berapa…terkejut aku bila die inform RM15..lol..tadi x smp bape minit aku nampak meter die baru je RM11.90..bila aku pndang meter aku tgk amount sana dah kosong..dia dah resetkan rupanya…lebih kurang camni laa skrip aku..

Aku : “Tadi kat depan I tgk meter baru RM11.90, nape sekejap je dah jadi RM15?..

Driver Taxi : “Dah memang RM15, mungkin u salah tgk”

Aku: “Mane boleh, tak sampai berapa minit takkan naik smp RM3, u pandai ek nak menipu nape tak tunggu I tengok meter pegi resetkan?”

Driver Taxi : “Tadi kat meter mmg harga RM15, I pegi tutup kan”

Aku : “Tu yang u letak kain sana nak tutup meter ke?..(aku ade nampak towel biru yg diletakkan betul2 dekat bawah meter tuh..so kalo korang menyandar belakang takkan nampak meter kecuali korang jenguk baru boleh nampak..) “ingat I bodoh tak tau u punya taktik??..”(driver tuh terdiam, aku pun dah malas nk layan mamat tak sekolah camgini, aku terus hulur duit RM20 dan aku ckp..)“kalau u keje tak jujur macam ni sampai bila hidup u takkan ke mana”…(aku ambik duit belen RM5 dan aku terus keluar..pintu teksi tuh aku tutup kuat2, silap2 boleh tercabut laa pintu tuh aku kerjakan..hangin gila aku time tuh..aku langsung x toleh ke belakang time tu..terpikir gak mane tau tiba2 die bengang ngan aku  then keluar dari teksi nk belasah aku ke..aku dah standby dah nk bukak langkah…bkn langkah silat,  tp langkah seribu daa..bengang nye pasal, aku x smpt nk ambik  number plat taxi tuh..

walaupun die cuma tipu aku 2/3 ringgit jek aku still rasa tak puas hati..bukan sebab duit tapi rasa diri aku nih senang2 je nak diperbodohkan..bayangkan kalo sume customer dia guna taktik yang sama, dah berapa untung atas angin yang die dapat.. aku paling benci manusia yang menipu camgini…aku lak antara yang malang jadik mangsa die hari tu..Grrrr..

so, kalo korang kalo nak naik teksi pasni, make sure korang tak jadik mangsa cam aku..selalu2 laa perhatikan harga kat meter tuh..sambil sibuk2 korang bukak purse nak ambik duit make sure korang tgk meter dulu..jangan senangkan org2 tak jujur camgini nak menipu kite..manusia yang tak jujur camgini mmg bnyk dan mana2 pun kite leh jumpa..so berhati2 lah..

Adios..

Thursday, April 8, 2010

Caca Merba Mode....


 kalau dapat bercuti tempat camni mmg terbaek...huhu

Tak banyak cite menarik untuk aku kongsi ngan korang 2/3 hari ni..macam biasa aku dalam mode pening nak menyiapkan beberapa task yang dah nak sampai dateline..sendiri yang salah jugak sebab sume task2 ni dah last minute baru tehegeh2 nak buat kan..aku rasa bukan aku sorang je yang ada masalah yang sama, maybe korang pun sama gak..tu dah leh listed dalam sikap semulajadi manusia tuh…

Aku nak amik kesempatan untuk congrats my beloved sis blogger My Precious yang bakal menjadi ibu..nih pregnancy kedua selepas miscarriage last year..skang nih pun aku dengar dah mabuk2 dan maybe lepas nih akan start morning sickness pula..pls take care of yourself and  be extra carefull ngan pregnancy kedua nih..aku?..usah ditanya soalan cepumas itu..buat masa skang malas nak pikir lagi..focus aku sekarang study..aku dah tak kuasa nak delay lagi..hopefully aku boleh graduate by end of this year..by god willing…

Starting bulan baru nih macam bnyak jek benda tak best yang berlaku..baru2 ni lak kakak aku ade beritahu surat saman dah sampai dan aku kena hadir  ke mahkamah Terengganu bulan depan atas kes pinjaman pelajaran yayasan aku dulu…adeyy…sebab pinjaman belajar pun sampai nak kena naik court..terfikir gak aku kebanyakan student sekarang belum kerja dah ada hutang keliling pinggang..silap2 boleh diisytiharkan muflis!!...nak tak nak aku terpaksa gak pergi sebab tak nak sampai keluar waran tangkap lak nanti..lagi haru!!…heh


terfikir gak aku alangkah bagusnya kalau dapat lari dari kesibukan KL then pegi bercuti kat mana2 tempat yang boleh releasekan ketegangan aku nih..larikan diri sebentar dari masalah..dapat 2/3 hari bercuti pun dah terbaek dah dalam masa sekarang nih..dengan harapan 15hb adela berita gumbira dari ofis aku..kalau ada timing yang tepat untuk aku pergi bercuti..lalalala..

tak banyak aku nak merapu hari ni sebab aku pun tak ada cerita menarik untuk dikongsi..sebelum aku merapu meraban aku stop sini dulu..aku akan update lagi kalau ade perkembangan terbaru…


Adios..



Sunday, April 4, 2010

Mataku berpinau di I-City..



Malam semalam sempat aku bawak parents aku pegi jalan2 kat I-City, Shah Alam..actually parents aku ada datang KL beberapa hari lepas..siyan gak diorg duk rumah je sbb aku ngan en hubby busy keje siangnya..aku pun xde idea gak nak ajak diorg jalan mana malam2 kat kl neh..so petang tuh lepas bawak diorg pegi makan straight balik rumah…

lampu2 die sgt terang dan cantek okess...

Ngah syok2 berfesbuk, tiba2 Aini lak buzz kat fesbuk ajak pi I-city..aku pun x tau I-city tuh tempat ape then die pun kasik link kat website…tengok2 cam menarik lak tempat dengan  lampu2 then terus bgtau en hubby..mula2 tak nak pegi, lps aku bodek2 terus dia agree..lambat gak kitorang gerak dekat kul 10 malam..

 lampu2 die ade bermacam2 motif flora dan fauna...
Selepas sesat 2/3 round pusing2 kat s.alam at last jumpa gak tempatnya…Sampai sana tgk perghhh ramai gila manusia..parking tepi2 jalan sume dah full, dkt 20 min gak cari parking baru dapat..Aini yg dah smp awal tiba2 balik lak sebab berpinau mata tgk lampu yg terang..huhu…

 macam pesta cahaya lak..mmg cantek..

Aku akui, I-city nih salah satu tempat yang korang kena lawati..lampu2 dia mmg cantek bangat dan ada bermacam2 motif..ada bentuk angsa, katak, kuda, panda, dan binaan pokok yg berwarna-warni mmg mengasyikkan pemandangan…sampai berpinau gak laa mata aku tgk lampu2 dia yg memang terang benderang dan berwarna-warni…aku salute kepada engineer yang mengilhamkan tempat ni..dah macam kat oversea pun ada..

 perghhh...smp berpinau mataku..huhu..

Korang layankan pic yang sempat aku snap kat sana..mmg cantek..rugi kalo korang tak pegi…tips dari aku kalo korang ke sana, parking je kat tepi2 jalan..x payah nak parking masuk dlm building dia sebab sangat jauh nak kena menapak lepas tuh..kalau mlm minggu lagi susah nk cari parking, so korang kena laa bnyk2 bersabo okess..

Adioss…



Related Posts with Thumbnails