BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 19, 2010



Cite ni sebenarnya terjadi kat ofis aku semalam...dalam sejarah bila pc blown kat ofis aku at entire floor....panik, trauma, terkezut sume pun ada….balik je dari meeting pagi tadi…gigih nak buat keje sebab mmg bnyk gile keje yang pending dan x tau boleh tak siapkan sebelum dateline..time semangat nak buat keje tiba2 pc aku shutdown dengan sendirinya…aku igtkan macam biasa laa selalu jek power trip kat ofis ni..biasanya bila on je dah ok so aku ingatkan perkara biasa….

Tiba2 aku terdengar bunyi letupan..aku terus pandang ke arah bunyi tu then nampak macam  ade asap..bau jgn cakap laa..mmg hangit x hengat..tak lama lepas tu satu persatu pc meletop dan berasap..bunyi letupan kat sana sini macam bunyi org main mercun…semua orang dah panik..keadaan masa tu mmg agak huru-hara..mmg right in front of my eyes, aku tgk satu persatu pc meletup dan berasap…agak horror..riso kot2 satu entire floor meletop,tak sempat semua orang selamatkan diri..


ni sebenarnya muka2 mangsa kebakaran laa kununnye..tp sume cam hepi jek....

Dalam pada masa kelam kabut tuh, announcement diberi supaya semua org meninggalkan ofis..cepat2 aku angkat beg smp tak sempat nk ambik brg lain..nasib baik ofis aku kat tingkat 2 je..so, aku terus ambik tangga turun bawah..takot nak amik lif mana lah tau lif lak tiba2 jem..dah jadi satu kes lak stuck dlm lif…mau fengsan aku dibuatnya…

 nih keadaan ofis lps kejadian, gelap sebenarnya time nih..lampu kecemasan jek ado..

So, dalam pada semua panic tuh, kitorang kena berkumpul kat bawah ofis..selalunya kalo berkumpul camni ada fire drill jek tapi kali ni betul2 punye..yg aku heran..siren kebakaran pun x bunyi..kalo time fire drill bukan main bising lagi..tu laa orang kata lakonan tuh x sama ngan realiti sebenar..

So, dalam setengah jam berkumpul..kitorang diberitahu mmg keadaan tak boleh dibaik pulih..terpaksa semua orang ke main ofis kat taman tun termasuk lah aku..dah laa keje aku tengah banyak..adoyaii..lepas satu, satu masalah timbul..mmg nih bariers tu self productivity...separuh hari dah membazir macam tu je..

Mlm ni time aku ngah transfer gambar dr hp ke laptop..aku terperasan satu imej misteri…korang cuba perhatikan pic kat bawah ni..aku dah siap2 circle kan…sekali pandang nampak cam orang tapi yg dua kali pandang macam something else..meremang gak laa sekejap bila aku duk zoom bnyk2 kali..so korang nilaikan sendiri ek..cam seekers lak aku neh...hihihi...

perhatikan dlm circle tuh..mcm org ke ape?..huhuhu..

Ok laa sebelum aku blah message untuk hari ni....jangan biarkan hidup korang diselubungi misteri dan jgn pandang belakang...ngeh2..

Adios..

2 Comments:

  1. nikki said...
    hi dear, kalo free..sile ambik award kat blog aku eh=)
    Chinatsu Akera said...
    okes..tq... :-)

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails