BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 15, 2010

The hectic week…


 wish aku dpt rilek2 camni..besh..

Minggu lepas boleh dikatakan minggu yang agak serabut bagi aku..dr isnin smp ahad mmg aku tak duduk diam..bangun pagi tido lak lewat malam..macam2 task yg aku kena buat dan attend..dengan training, briefing, kelas, belum masuk assignment ngan tasks kerja yg terpaksa aku siapkan..hari ni sekali lagi aku kena attend training kat semua house..yg beshnye kul 3 dah habis dah training..mmg terbaek laa..tp bila mengenangkan keje2 yang melambak tak siap, mcm membazir masa lak pegi training..sbb keje sume nk kena siapkn before end of the month..macam laa boleh dispute…heh

 sempat lagik berposing kat bilik training..huhu

Yg merisokan aku skang ni skrip drama..lagi bpe minggu nk kena present…bukan kata nk rehearsal, tapi skrip pun lum siap lagi..aku paham je writer skrip aku ni ngah cari idea..bukan senang nk menghasilkan skrip yg bagus..aku sgt2 berterima kasih kat dia…team member lain lak duk depend kat aku jek..dah laa yg lain2 tu sume nye full time student, aku yg part time student ni gak nk kena jadi ketua..heh..

Sampai satu tahap aku pun rasa cam nk give up..keje ngan study dlm masa yg sama agak tough sebenarnya..especially kalau dalam pada masa yg sama bnyk dateline yg korang kena kejar..bleh jadi stress gak laa..nasib baek aku berjaya siapkan assignment dan anta on time..even mula2 cam nk pecah gak kepala nk buat..setel satu perkara, bnyk lagi yg menunggu dateline…Grrrr…

Dalam pada ke’busy’ an aku last week, sempat lagi aku curi masa realease tension jap..lepas balik QA induction last Thursday, sempat pegi IKEA..sempat lagi release tension karok jap kat cineleisure..even karok jamban je, aku ngan diana tetap layan..janji leh melalak..pegi IKEA igt nak jalan2 makan meatballs je, tapi mengenangkan sale, terjebak gak aku beli meja kecik untuk fishtank anak2 angkat en hubby…harga meja tuh suppose RM232 tapi sale dpt harga RM79 je..dapat 2 meja lak tuh..gigih aku angkut meja tuh dr IKEA ke cineleisure sebab kitorang parking kat cineleisure kononnya xde brg sgt nk shoppin..sekali terjebak beli meja ..cam nk terkehel gak bahu aku pikul lebih kurang 8kg…esok bangun dada lak yg sakit bukan bahu…pelik bin ajaib..huhu..

Sabtu lak, lepas habis kelas sempat kuar ngan ahli panel biasa, (cikot, ecah, ngan fatil)..temankan cikot jumpa client kat subang parade..sana sekali lagi aku terjebak shoppin..sempat lagi beli kasut, jam ngan mekap..mmg bahaya..lps ni weekend mmg kena duk rumah je..kalo kuar mesti terjebak je nk shoppin…asik nk pegi korek duit jek..bahaya2..
 
 antara menu2 yg "hebat" malam tuh..meh2 mkn..

Balik dr subang parade, last minute plan kitorang nk buat mkn2 kat rumah aku..menu igt nk buat grill2 je..ala2 western..singgah mydin subang jap sbb sana leh dpt lamb harga murah dr pasaraya lain..memandangkn cikot ngan ecah mmg x mkn kambeng (rugi jek korang hilang nikmat hidup) so, sampingan nye beli chicken leg ngan udang..sampai rumah aku je dah dkt kul 8 mlm..gedebak gedebuk kat dapo..siapla menu malam tu, grilled bbq chicken leg ngan sos blackpepper, coleslaw, salad ngan brokoli, grilled lamb, dan ade sikit additional udang rebus dr cikot dicecah ngan sambal kicap..meletuppp…ahaks..

perhatikan aksi2 sengal mereka...

Puas gak dapat melantak mlm tuh..semua diet pun sudah terbang..lamb agak lambat sket masak maklum laa grilled pakai microwave mmg noob sket..nasib baik kat rumah sendiri  kalo kat kedai mesti dah kena maki..huhu..yg penting heppi sebab dapat berkumpul ramai2 ngan geng2 satu kepala..mkn jatuh nombor 2..ahaks ye ke??..keh2…

 di sebalik tabir agenda makan2...


Ahad lak bangun agak lambat..plan awal nak pegi karak pagi tapi dah tengahari baru hegeh2 nak gerak..actually aku pegi melawat anak buah baru aku Faika Nurliyana iaitu anak ke-2 abang aku..mmg nomey betul budak tuh..tapi aku takut nak pegang sebab kecik lagi..tak pasal2 lak tekehel anak orang..sempat main mekap2 ngan anak buah kesayangan aku si damia, kakak kepada Ika..siyan die demam tp dah ajak kuar beli air ngan biskut terus baik budak tuh..mmg cute betul..geram aku nengok..huhu..actually bdk damia nih selalu jadi mangsa penyamaran kunun2 anak aku..cess…bila nak ada anak sendiri?..soklan cepumas..owh noooo…kwang2….

 budak2 ini sangat kiut okess...cam nk geget2 jek diorg..

So habis satu minggu yg hectic...hopefully minggu ni xde laa memeningkan spt last week..smp blog pun aku x smpt nk update..smp jmp lagi utk next entry…

Adios..



0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails