BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 28, 2010

Karok session again…


Karok lagi?..dr KL ke bandung..balik dari bandung ke KL pun aku  x puas2 karok lagi?...huhu....nak  wat camne..aku mmg suka nyanyi...perasan sore aku besh kot..mmg besh pun..xpe laa xde org puji pun biar aku jek yg puji diri sendiri..ngeee…aku mmg dari kecik lagi suke nyanyi..zaman sekolah dulu pun ada laa masuk koir laa..band laa..nasyid laa..singing competition tak penah lak aku try masuk..bukan ape kalo aku menang kang susah..aku mls nk glam2..kang lupa diri lak..ekekek…perasan…

 
pose..pose..lagi dan lagi...

teringat lagi time zaman sekolah, kat dalam radio RTM Trganu dulu selalu ade pertandingan karaoke suka2 setiap malam ape aku dah lupa..so, aku x ketinggalan tiap2 minggu cuba call utk nyanyi..yg sebok duk mendial nombor radio tu sape lagi kalo bkn adik aku, blogger mypreciouseezmo.blogspot.com..dpt jek talian bkn die yg nyanyi tp pass kat aku...lps nyanyi tu call lagi menyamar nama lain lak..punya laa gian nak melalak..bese laa zaman tu mane de kenal karok2 bagai neh..tu je laa cara aku nk asah bakat..ada gak laa aku menang..pencapaian terbaik siap dpt cd kumpulan spin ngan autograph sume ahli band die...kumpulan spin time tu mmg boy band yg glam dlm zaman die..aku bukan minat pun lagu tangkap leleh camgitu..dpt cd free pun x tau nk psg mana..time tu rumah aku mane de cd player..computer jauh sekali..alih2 cd jadik penghuni rak jek..ahaks…


aku nak try gelek tp failed....keh keh... 


so berbalik pada karok session hari ni, dianggotai oleh 5 ahli iaitu (aku,en hubby, cikot, fatil ngan adik cikot)..lokasi karok hari ni kat SS2 PJ iaitu karaoke K-Box…actually ni 2nd time aku pegi sana..kali pertama ada laa dlm bln lepas..menariknya tentang tempat ni…kami tak perlu membayar harga bilik per jam tapi hanya perlu membayar harga minuman jek..harga minuman die lak stat dari RM9…kalo korang book satu bilik dengan bilangan ahli yg dtg, mereka akan tetapkan brapa minuman yg wajib dibeli dan mereka akan tetapkan maximum brape jam korang leh nyanyi.....mmg kalo nak ikutkan bila kira balik mcm bayaran harga bilik gak tapi konsep die yg unik ni buat korang tertarik untuk datang lagi..

 
penuh perasaan si fatil neh nyanyi...


first lagu, sape lagi yg sebok tunjuk bakat kalo bukan aku..”Because you loved me” frm celine dion yg menjadi taruhan..tapi satu yang aku tak puas hati dkt sini adalah seleksi2 lagu dia yg ketinggalan sikit..bnyk lagu2 baru yg belum ado…adoyaii..terpaksa layan kan je lagu2 lama..sambil feeling duk berkarok, fatil lak sebok duk snap sana sini ngan kamera baru die..bnyk gak laa aksi2 terlampau ktrg kat sana..mmg xde makna nk berdiri atas lantai..sofa lak yg jadik pentas kitorang..siap melompat terkinja2 atas tuh..nasib laa ko sofa…


 karok..karok..karok..lagi dan lagi...

banyak gak laa lagu2 yg aku nyanyi secara solo hari ni sebab cikot, fatil ngan adik die balik awal..en hubby lak still in recovering phase demam die..so x leh nak nyanyi sgt..end up, dah macam showcase  solo aku lak…the best part, bila dpt nyanyi lagu old time favourite aku..”right here waiting” dr Richard Marx...lagu neh cam ade satu nostalgia terlebey lak dan kena lak ngan mood aku hari ni yg mcm down the memory line…ada something that really touch my heart...sesekali layan jiwang ape salahnya..baru ada soul...eheh..

session karok berakhir jam 9 mlm..terus balik rumah sbb en hubby x bape sehat..sesi karok rini akan lagi besh kalo lagi ramai yg join..baru de feel nak tunjuk bakat walaupun syok sendiri...pape pun, aku still enjoy my karok session today..even sore lum fully recovered sbb flu, tetap puas sbb dpt lepas gian...  :-)

Adios..


2 Comments:

  1. mYpRecious said...
    hahaha.. aku ingat lagi tu.. hok kejean tukang tepon akuleh tu.. sapa siap duk bersimpuh tepi katil che mok sambil dengo radio, sambil tangan dgn pantas dial no tepon RTM. haha.. lawak giler.. yg masyuknye, aku sokmo berjaya tembus line Radio Rtm.. Tu dop termasuk tepon nk request lagu la bagi ucapan lah.. kah kah.. lawak sungguh.. Wei Cd Spin tu gham je member2 aku pinjam.. siap kagum agi sbb ade otograph situ.. huhu
    Chinatsu Akera said...
    keh2..tau xpe..siap tepon bnyk kali nyomor jd nama lain nak nyanyi punye psl..cd spin tuh kenangan hoo..aku nge aboh siap gi amik kat RTM..punye laa smgt..

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails