BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 26, 2010

Bandung Trip – Last Day




Hari ni last kat bumi bandung…flight balik KL hari jam 12.30 tengahri waktu indon dan di jangka smp kat LCCT jam 3.30 ptg waktu Malaysia..mlm sebelum nya, aku dah siap packing semua barang2 untuk bawak balik..not surprisingly, dari 2 bag dah jadi 4 bag..semua penuh2 lak tu..tu la hasil dari penat lelah aku ngan en hubby shoppin dalam masa 2/3 hari kat bandung..nak kata puas sgt pun x jugak, kalau nak ikutkan ada gak beberapa brg dlm wish list tp x dpt beli..maybe ni jek rezeki kitrg utk masa ni..kalau ade rezeki next time smp lagi…



 
pose terakhir depan hotel karmila sebelum balik...


Pagi2 rombongan kitorng dah berkumpul… masing2 turun dengan beg2 besar..semua duk risau kot2 terlbih muatan time timbang kat aiport nanti..walaupun masing2 dah upgrade luggage ke maximum rasa risau tetap ada..

 
sume x nak kalah berposing..hepi n sedih sbb dah nak balik...



Pak Budi sampai tepat jam 8.30 pagi..laju2 masukkan brg2 dlm van..fuhh..mmg penuh gak setengah van brg2 kitorang…mmg gila shoppin..hari ni sebelum balik, Pak Budi akan bawa kitorang ke Kartika Sari..actually, Kartika Sari ialah kedai bakery yang sangat femes gak kat Bandung..tempat dia agak ekslusif dengan pilihan2 pastries yg bnyk..time aku pegi tuh mmg penuh gila tempat tu dengan pelancong..disebabkan Kartika Sari ni amat femes dengan browniesnya, aku teringin untuk mencuba..aku beli 2 jenis brownies, coklat chip dengan almond dan satu kek lapis yg dikirim k.ida..total aku bayar dekat Rp 200 ribu gak..boleh dikatakan agak mahal tapi berbaloi dengan rasa dia..

 
 sempat snap a few pics kat depan Kartika Sari...

 
bebudak jantan nih, ngah gelak2 ade makna tuh..hanya mereka jek yg paham..


lama sgt tunggu Naza ngan Lina, kitrg sempat menggedik lagi depan FO Solution..

  
posing dan posing...masing2 mmg pantang tgk kamera..



Balik dari sana singgah jap kat FO solution yg letaknya sebelah je ngan Kartika Sari..sana sume tempat beg dan kasut berjenama..aku dah tak interested nak beli sebab duit dah habis..so tunggu kat luar jek..yg aku felik si Naza, Amy ngan Lina sempat lagi shoppin di saat2 akhir..agak lama gak menunggu diorg kat luar..dah lupa diri agaknya kat dalam..Amy lak smp dah bersiap sedia nak pegi “azankan” kat telinga diorg bagi insaf sket..sempat jap berposing depan FO solution sementara menunggu budak 2 ketul tuh…

 
pilihan CD2 kat sana..mmg murah kalo nk compare ngan M'sia..



Sebelum balik ke airport, sempat lagi singgah jap kat kedai CD..en hubby sempat beli cd grup Wali yg ori..kalo nak ikutkan beli KL mmg mahal..tp kat sana baru je RM14 boleh dpt yg ori gitu..kul 11 pagi baru hegeh2 nak gerak pegi airport..ape lagi Pak Budi punya pecut sampai nk terbang gak kitorang dalam van tuh..ngam2 sampai airport lebih kurang 11.30pagi..laju2 cek in..nasib baik mmg x terlebih muatan...siap ade tambahan lagi berapa kg..siap staff kat sana ckp kitorang kurang shoppin..motif??..huhu



 
dah nak balik dah...babai bandung dlm kenangan...

Kat airport dikenakan tax sebyk Rp 75 ribu seorang..mmg duit dah standby ngam2 utk bayar tax dan mkn..dalam flight habiskan duit Rp yg ada..aku order Nasi Mindanao, en hubby lak order Nasi Lemak..rasa die mmg terbaek..mungkin gak kitrg dah kebuluran time tu sume rase sedap jek..

Sampai airport dalam kul 3.30 petang..lepas ambik beg, sempat lepak minum jap kat Mc D sementara menuggu kakak Lina sampai..nasib baik ade org dtg jemput..mmg agak letih kalau nak menapak naik bas dgn brg2 bnyk camgini..smp KL baru terasa fenat tapi berbaloi2..(pinjam tagline celcom)..

Ni last entry aku untuk Bandung Trip neh..mesti ada yang nk termuntah dah duk baca entry aku pasal bandung jek selama 4 episode...conclusionnya, boleh dikatakn trip kali ni agak berjaya..1st time aku outing ngan bdk2 QA department dan mmg happening habes...trip ni xkan se'best' ni kalo korang sume tak de...miss gile time kite kat sana dan the best part time karok lagu "cari jodoh".. kpd ahli rombongan (lina, amy, hanif, diana, naza, faizul, nizam, suraya, lee, aku n si nomey hafey) really miss all the moment ngan u all..u guys are the best buddies ever...lps ni maybe kite leh decide lagi next destination...singapore?..phuket?..beijing?..tungguuu.....

Okeh sampai jumpa lagi untuk next entry..thank you for reading..

Adios…



2 Comments:

  1. soul palette said...
    aku suke gambar flying kiss aku tu..hehe..credit to mr photographer.. :)
    Chinatsu Akera said...
    keh2..tu bukan mr photographer..aku yg amik pic tuh..muahahaha..

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails