BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 25, 2010

Nasi Lemak besh kat Sri Petaling...


Hari ni kul 6 pagi aku terbangun sebab sakit pewott..ni gara2 semalam macam2 makanan aku sebat..diet pun dah hilang ke mana..sungguh tak berdispilin..xpe laa..sekali sekala..petang ni akan aku cover ngan lari keliling tasik 10 round..hehehe..

Selepas selesai “urusan” aku pagi ni sambung tido balik..kul 10 lebih baru bangun…bangun2 terasa lapar lak...cepat2 kejut en hubby bangun ajak pegi makan nasi lemak kat Sri Petaling..untuk pengetahuan korang, hampir tiap2 minggu gak laa kitorang akan pergi Sri Petaling semata2 untuk makan nasi lemak…nasi lemak die kalau korang nak tahu lain dari yang lain..texture dan rasa dia memang akan buat korang teringat2 untuk cuba lagi..pernah sekali kitorang terlambat datang...tup2 dah habis..frust gila aku rasa macam nak menangis..satu hari aku merajuk tak nak makan..pastu kena marah ngan en hubby cakap aku macam budak2..kalo nak ingatkan kelakar gak mengalahkan orang mengidam lak…hihihi..

Sebenarnya aku discovered tempat ni secara tak sengaja dalam tahun lepas..time tu kitorang on the way nak balik ke Terengganu..sebab dari rumah aku di Jalan Klang Lama, kitorang akan ambik short cut lalu ke Sri Petaling untuk keluar ke tol Gombak..so, nak di jadikan cerita aku ni merengek2 ngan en hubby nak brekfes dulu..syarat aku lak tak nak kedai mamak..(aku mmg kureng sket kalo mkn kat kedai mamak kecuali terpaksa)…nasib baik laa en hubby mood baik hari tu nak layan kerenah aku..so, kitorang pun pusing2 laa kat area Sri Petaling tuh..pusing punya pusing ternampak laa satu warung betul2 kat tepi jalan…kitorang tengok kemain ramai lagi orang duk beratur..ade cina, melayu, india, arab pun ada..heh, laju2 suruh en hubby singgah sebab nak dikira logik, mesti tempat ni sedap sebab ramai yang duk berkerumun kat situ..

Konsep order kat situ unik sikit..biasanya tempat lain customer yang tunjuk2 lauk ape yang mereka nak dan penjual akan bungkuskan..kat sini, penjual akan bugkuskan nasi, customer sendiri akan ambik lauk2 yang mereka suka..aku tengok banyak pilihan lauk yang ada dan semua sedap2..yang paling special aku tengok ialah rendang kambing yang biasanya akan habis dulu..kalau nak ikutkan semua lauk pun besh2..tetapi biasanya favourite aku ialah daging ataupun ayam..sambal die lak tak terlalu pedas, memang selera satu Malaysia..patutlah, aku tengok kebanyakan customer yang datang ramai berbangsa cina sebab biasanya cina memang tak ramai yang tahan pedas..heh..

So, lokasi dia kalau korang nak tahu, di Sri Petaling berdepan dengan Secret Resepi..aku tak perasan lak jalan apa tapi lokasi die betul2 tepi jalan....kat situ banyak shoplots dan bank2..so kepada sesiapa nak mencuba, mungkin Secret Resipi boleh menjadi sebagai landmark die..aku nih kalau bab nak beritahu direction memang failed!...hehehe..

Ok, layankan pic2 yang aku berjaya snap tadi..kebetulan hari ni aku pegi lambat so tak ramai orang..biasanya, memang tak nampak muka penjual die sebab ramai yang berkerumun..kepada Aini, sowie beb tadi tak msg ko ajak pegi sini..aku ingatkan ko tak nak pegi sebab kalau tak pagi2 dah msg aku kalau nak ikut..maybe kite leh setkan next week..yang penting hari ni puas hati dapat makan nasi lemak lagi..ni maunya kenyang sampai ke petang….weee….

Adios..

yang ni lauk daging..sambal dia nmpk macam pedas tapi so-so jek..

mak cik ni ngah stanby tunggu customer...tak perasan aku ngah snap pic die...selalunya mmg x nmpk mak cik ni sebab sume org duk berkerumun jek....

konsep sini, customer sendiri yang akan pilih lauk pauk..memang besh sebab bleh amik banyak2..huhuhu..




4 Comments:

  1. mYpRecious said...
    Ti, mcm sedap je...

    Terliur oh..
    Chinatsu Akera said...
    memang besh pun..aku ngan abg lee mcm addicted doh..tiap2 minggu mesti mari sini hei...
    A for A'ishah said...
    ni aku nak marah ni..aku sms ko kol 6.50am pg td..dok tanya kol bape nak gerak ko xbalas2..aku lak malas la nak kol sbb ko mesti xjwbnya...aku g cr xjumpa kedai tu sip sesat lg kat pasar pg cina..tmpt tu kan tmpt cina mmg sesak nak 'idup' la..last2 xjumpa end up balik gombak makan durian..kempunan aku...salah sape???
    Chinatsu Akera said...
    hehehe..alamak aini..aku x dpt msg ko..siyes..hp aku mmg off..kul 10 baru on..bangun2 lapo terus gerak pi sana..igtkan ko x jd sbb ayil smlm ckp penat..siyan nye ko..kempunan..hehe..xpe next week kite gi ek..

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails