BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 10, 2010

Corat Coret Minggu Pertama 2010



Sudah agak lama aku tak update blog kesayangan aku ni..bukan nya ape…minggu pertama 2010 agak memenatkan bagi aku..mane tidaknya..lima hari berturut2 aku ditugaskan di tempat yg berbeza…bayangkanlah...isnin aku bertugas di Menara TM, selasa di Taman Tun, rabu di Kelana Jaya, khamis di Semarak then jumaat di Taman Tun…terasa macam puak nomad yang hidupnya berpindah randah…tapi kalau difikirkan balik nak buat macam mana..tuntutan kerja melebihi segalanya..dengan rasa komitmen dan komited aku terpaksa hadapi..


Permulaan 2010 beberapa perkara berlaku dalam hidup aku..selasa aku mendapat berita aku bakal ditugaskan balik ke Taman Tun..berita yang sudah dijangka dan menjadi kenyataan..sedih gak memikirkan nya kerana aku enjoy di tempat sekarang sementelah ofis sekarang ni pun berhampiran je dengan Universiti aku belajar..lepas ni susah lah aku nk berulang alik dari ofis ke kelas selepas habis waktu kerja..hmm..satu cabaran baru untuk aku di permulaan tahun 2010..


Khamis adalah hari yg agak menggembirakan untuk aku...begitu berbaloi kerana usaha keras aku membuahkan hasil..actually aku dah lama tinggalkan study since tahun 2004..time tu memang tidak berfikir panjang untuk habiskan belajar…fikiran belum matang ditambah pula dengan bebanan masalah yg tak tertanggung rasanya pd masa itu..selepas lebih kurang 5 tahun baru hati aku tergerak untuk sambung study..nasib baik university tempat aku belajar membenarkan student2 lama menyambung semula pengajian yg tertangguh..so, mmg rezeki aku..aku still ada beberapa subjek major dan project paper sebelum graduate..aku sangat happy bila mendapat result A dalam subjek major iaitu information retrieval…boleh dikatakan agak lama aku berhenti belajar lebih kurang 5 tahun…agak susah untuk catch up balik ape yang dah tertinggal tetapi aku cuba…keputusan yg tidak aku sangka2 tetapi rasa berbaloi dengan semua pengorbanan masa dan tenaga aku selama ini…


Jumaat pula hari blurr aku dan agak memalukan..maybe sebab sudah 5 hari ke sana sini aku nyaris2 jatuh longkang tidak jauh dari rumah aku..malam tu aku pulang agak lewat..keadaan jalan tu agak licin selepas hujan..nasib baik tak tergolek dog aku dlm longkang..tambah memalukan, tak jauh dari tempat aku nak tergolek tu ade grup lelaki tgh lepak2..malu nye aku...ape lagi..diorg bantai gelak kat aku..hampeh betul…merah padam muka aku menahan malu tapi aku cuba berlagak selamba..control cun tapi dalam hati macam nk menyumpah je..isk isk..ni sume gara2 “terkesima”…hurmmm…


Sabtu seperti biasa..aktiviti bebas..bangun awal pagi..kemas2 rumah..brekfes aku hari ni cukup dengan nestume 3 in 1 je..then masak2..menu aku hari ni simple je..punye la kemalasan melanda aku nk turun bawah beli lauk untuk masak..aku grab ape yg ade je kat dapur..sap sap..dah siap menu kemalasan aku hari ni..(sambal sardine, telur dadar, sayur kubis goreng, ikan masin n old time favorite aku iaitu “budu”)..belasah je laa janji boleh dimakan..nasib baik en hubby aku tak cerewet..makan je ape yg ade…petang ni plan pegi jogging n main badminton..itu la salah satu aktiviti kami hujung minggu..badan pun rasenye dah kembang setaman dah..kena laa exercise sikit..sekarang 57kg..nak kena kurangkan lagi beberapa kg untuk mencapai berat ideal..salah satu azam baru aku tahun nie…


Ahad plan aku buat passport kat plaza PKNS, shah alam..tempat ni tak de lah jauh sangat dari rumah aku…menariknya, dekat sana ada pejabat Imegresen yg dibuka pd sabtu dan ahad..actually, next month aku ade trip to bandung..busy sgt sampai tak sempat lagi nk buat passport..hopefully nama aku tiada dlm senarai hitam imegresen yg meminjam ptptn…walaupun aku dah start bayar sikit2, rasa risau tetap ada…mane tahu nama aku ade dlm list even aku dah check secara online nama aku masih clear lagi..so, hopefully semua berjalan dengan lancar..


Hurmm..aku rase tu saje corat coret aku untuk minggu ni..aku akan sentiasa update kalau ade perkembangan terbaru..sampai jumpa lagi untuk next entry…Adios…

Lauk malas aku hari ni..(sambal sardine, telur dadar, sayur kubis goreng, ikan masin n old time favorite aku iaitu “budu”)





 

0 Comments:

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails